marți, 27 mai 2014

Fericirea are chipul tau!


Multi oameni se perinda prin vietile noastre, prin suflete, pe strazile si in casele noastre, insa nu multi si raman. Unii ne impacteaza putin, altii ne ravasesc si ne zguduie fiinta. Nu oricine te poate face sa ajungi la tine, sa iti dea jos toate straturile pe care le-ai asezat ani buni cu sarguinta, ani in care ai crezut ca te stii. Pana in momentul cand apare acela care te-a aflat si asa ai aflat cat de incomplet erai.

Te bucuri cand iti cumperi o haina noua, cand primesti flori, si rosesti la cate un compliment neasteptat. Dar, pana nu simti fericirea atunci cand te uiti in ochii lui, pana nu iti bate inima, biata de ea de parca mai mai sa iti iasa din piept, pana nu iti tremura toti muschii, si simti cum celulele din zona de control a activităților motorii te lasa, de parca ai suferi de Parkinson, pana cand iti dai seama ca oricat te-ai stradui sa scoti un sunet gura ti se inclesteaza pentru ca ceea ce simti e mai presus de cuvinte, pana nu devii constient ca esti una cu respiratia ta, nu iti dai seama ce el e fericirea ta, din tine.

Sunt momente cand plangi de dor, si te intrebi: Tu dor, unde te-ai dus? Sunt momente cand simti ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa ai rabdare, sa iubesti curat. Sunt momente de care trebuie sa te bucuri oricat de putin sau mult ar dura, insa daca te ravasesc, cu siguranta acel cineva te-a facut sa te uiti catre tine, sa ajungi la tine. Si il recunosti, si il adori atunci cand te uiti la el pentru ca te vezi pe tine intreg. Simti ca nu l-ai intalnit doar in viata asta, simti ca dincolo de toate simtamintele este ceva memorat in ADN, care vine de dincolo. Simti ca ai sentimentul de Acasa, de regasire.

Ca sa ajungi la nivelul cel mai profund al fiintei tale nu este nevoie decat sa recunosti tot ceea ce te-a ravasit, sa il accepti pe celalalt ca facand parte din tine si sa risti orice si oricat daca simti ca el este fericirea. Sa te accepti pe tine asa cum esti in calitatea de a fi om si sa il lasi pe celalalt sa activeze doar butoanele de ON din tine.
Fericirea este mai mult decat un chip, fericirea vine si iti da jos toate miturile pe care le-ai construit, vine si te intoarce pe dos ca pe o camasa, te dezgoleste de toate principiile si te lasa pe tine sa alegi. Tu poti sa alegi fericirea prin eliberarea crezurilor, stereotipurilor ori din teama, teama de a nu te arata in toata savoarea ta, poti sa alegi sa nu joci cu cartile pe fata, insa nici fericirea nu o poti cunoaste.

Ceasul ticaie, timpul nu sta sa ne gandim si sa ne tot razgandim noi pana cand credem ca va fi momentul potrivit. Momentul este sa actionezi acum pentru a-ti gasi si construi fericirea. Mult timp nu mai avem, desi uitam deseori asta. In loc sa amanam ceea ce vrem cu adevarat, din teama de a nu fi judecati, mai bine am trai dupa regulile inimii noastre pana nu ne apropiem prea repede de sfarsit.

Fericiti cei cu inima curata..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu