miercuri, 28 mai 2014

Daca as fi fost barbat..



Daca as fi fost barbat? Cu siguranta as fi fost barbat. Dar barbat, nu băiet. Baieti "ie" multi.
Daca as fi fost barbat as fi riscat, fara sa imi pese ca imi ciopartesc din asa zisa masculinitate.
Daca as fi fost barbat as fi recunoscut ce ma doare, ce ma nelinisteste, ce ma fericeste fara sa ma gandesc ca voi fi prost inteles. As fi ales sa fiu primul barbat de pe Venus pentru a putea intelege femeile, pentru a stii cum sa le vorbesc, cand sa le ascult, sa inteleg din ce sunt facute..

Ma intreb ce se intampla cu mamele de baieti, ce educatie le dau si dupa ce legi isi cresc baietii, ca doar ele sunt femei, doar ele stiu prea bine prin ce trece o femeie, cum iubeste, cum sufera. De ce nu spun toate lucrurile astea si baietilor lor ca ei sa cunoasca mai bine femeia? Sa o cunoasca, sa o respecte si sa o iubeasca in toate starile ei.
Se incapataneaza ele sa faca din ei adevarati barbati, cred ele.

Nu stiu cum aleg alte mame sa isi creasca baietii, eu insa stiu cum aleg sa il cresc pe al meu baiat. Aleg sa il cresc cat pot de corect, sa aiba coloana vertebrala, sa stie cum sa transmita cand are ceva de spus, sa plece dintr-un loc daca simte ca nu ii mai apartine, sa nu lase pe nimeni sa il schimbe, sa stie sa aleaga ceea ce este bun si frumos de la viata. L-as invata tot ce se poate despre specia umana, despre psihologie, sa recunoasca cel ce ii e prieten adevarat sau dusman sa intre in contact cu cat mai multi oameni, doar asa i-ar putea cunoaste mai bine si doar asa s-ar cunoaste pe el mai bine. Il las de pe acum sa aleaga el cand e ceva ce il vizeaza, il las sa incerce singur sa faca ceva pana reuseste chiar daca lui i se pare dificil, il incurajez si ii arat cat este de minunat. Cand nu voi mai fi langa el, vreau sa am linistea ca a devenit un Barbat care are notiuni despre ceea ce inseamna viata si cum sa fii Om. Pentru mine parerea lui conteaza, si ii arat ca iau in calcul ceea ce isi doreste in limitele posibilului specifice varstei, il invat ce inseamna NU si ii aduc argumente chiar daca uneori nu ii sunt pe plac.
Il ajut sa gaseasca un echilibru intre inima si minte.

Daca as fi barbat.. Dar cum nu sunt barbat.. Voi ajuta totusi cu ceea ce am invatat, constientizat pana acum, sa asez cateva bucati in constructia a ceea ce va deveni el, la un moment dat, un Barbat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu