marți, 21 ianuarie 2014

Stii sa ierti?


Multi stiu a iubi, prea putini a ierta. Insa, cred ca daca stii sa iubesti, stii sa si ierti. Important este sa vrei.
Ca sa poti ierta trebuie sa iti recunosti vina, sa iti accepti greselile, si in aceeasi masura sa ii accepti si celuilalt greselile. Doar nimeni nu e perfect.

Iertarea este un fel de a iubi.
Iertarea nu este un sentiment; este o forma de implicare. Cu cat esti mai ingaduitor atat cu tine cat si cu ceilalti, cu cat nu porti pica cuiva, cu cat iti pasa de celalalt, cu atat iti este mai usor sa ierti. Iertandu-l pe celalalt, te ierti implicit si pe tine, intr-o oarecare masura.
Cand vei putea sa te ierti pe tine, abia atunci vei putea sa il ierti si pe celalalt. Este ca si iubirea. Abia dupa ce inveti sa te iubesti vei putea sa ii iubesti si pe ceilalti.

Daca alegi sa judeci devii judecator, iar celalalt inculpat. Daca alegi totusi iertarea, esti cu un pas inainte, inaintea celor care nu o fac.
Iertarea este o expresie a iubirii. Se spune ca doar cei puternici pot ierta. Ier-tare..Esti-tare! :)

Intr-o relatie ar trebui sa fim egali. Nu suntem perfecti, insa suntem adulti, si pentru a dezvolta o relatie frumoasa si sanatoasa trebuie sa ne cunoastem dorintele unul altuia, astfel sa nu fie nevoie sa ne cerem prea des iertare sau sa fie necesar sa iertam.
Ca sa eviti sa iti ceri iertare gandeste de doua ori inainte de a spune ceva. E mai simplu. Iar daca ai gresit, recunoaste si cere-ti iertare. E la fel de simplu.

Tu singur poti decide ce vrei, ce te multumeste, ce te necajeste etc. Important este sa poti comunica despre toate acestea.
Cheia e la tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu