miercuri, 8 ianuarie 2014

De'scris d'in suflet!



Cred ca suntem pe pamant pentru acest lucru unic, sa iubim. Repet adesea celor ce vor sa ma asculte: Iubiti ce vreti, dar iubiti!” (Radu Beligan)

E frumos sa ai cui sa spui Te Iubesc. Cred ca acesta este motivul principal pentru care existam, sa descoperim iubirea, sa o crestem, sa o simtim, sa o impartim.

Pacat de cei ce au prea multe masti si nu o vad, nu o aud, nu o traiesc, pacat de cei ce au ca scop descoperirea altor lucruri si nu iubirea. Iubirea nu are varsta, nici o culoare anume si nici nu e de’scrisincuvinte. Dar cu siguranta iubirea de la 16 ani e diferita pe ici colo de cea la 30. La 30 ani apreciezi mai multe lucruri, le dai importanta, simti gesturile, te incanta atentiile, te bucura fiecare zambet pe care il primesti, exista respect. Iubirea o simti...
o traiesti...
te bucuri ca iti apartine...
ca ii apartii...

Nu este atunci cand vrem noi, nici cum vrem si nici pe cine. Totul se intampla cand incetezi sa mai cauti, sa alergi, cand te astepti cel mai putin.
In iubire nu exista reguli, conditii, miza, sa stii sau nu sa iubesti, nu trebuie sa te astepti la nimic. In iubire existi tu, in care il poti atrage si pe celalalt tot cu iubire si nimic altceva, fara strategii, scenarii si alte matrapazlacuri. As zice: Unde-s doi iubirea creste si matrapazlacul nu sporeste!:)
Raului e bine sa ii raspunzi cu bine, cu iubire; asa reusesti sa faci acel rau sa fie mai putin rau si fara sa isi dea seama cel care iti face un rau primeste putin din binele transmis de tine.
Iubirea isi gaseste adevarata implinire atunci cand este si impartasita. Si cand este reciproc impartasita apar stari de fericire, de exaltare, de uniune.
Daca timpul se opreste in loc atunci cand esti cu persoana iubita, daca simti acea vibratie in suflet atunci cand te priveste, daca constientizezi ca aceea e fericirea ta si vrei sa profiti de fiecare moment pentru a o petrece impreuna, daca ii simti prezenta celuilalt atunci cand nu este langa tine, daca ajungi sa comunici telepatic, empatic cu fiinta iubita, atunci eu asta numesc Iubire.
Daca in fiecare mancare, bautura, chip de pe strada iti apare cel ce il iubesti, daca simti ca vrei ca impreuna sa mutati muntii, sa mergeti impreuna in aceeasi directie, atunci eu asta numesc Iubire.
Atunci cand simti dorinta, liniste in suflet, cand o simti si cand il simti indiferent de distanta care va desparte, atunci cand pentru tine e cel mai frumos si bun om de pe Pamant, atunci eu asta numesc Iubire.
Poate ca uneori e nevoie de curaj sa iti deschizi sufletul, sa dai iubire si sa nu astepti nimic la schimb. Poate ca e nevoie de curaj sa te lasi vazut in toata plenitudinea ta fizica si sufleteasca cu riscul ca celalalt e posibil sa nu te placa exact asa cum esti. Dar pentru ca ai curaj nu te intristezi, stii ca nu este pentru tine si mergi mai departe pana il vei gasi pe cel ce te va gasi. Il vei recunoaste pentru ca te va placea in toate starile, trairile, cu toate emotiile ce te napadesc, te place chiar si atunci cand il superi, cand il enervezi, cand il contrazici,cand esti indezirabila, cand nu esti tu. Asta este iubire! Sa iubesti si sa fii iubit cu bune si cu rele, sa il accepti pe cel de langa tine asa cum este.
Lev Tolstoi scria: "Iubirea? Ce-i iubirea? Iubirea sta in calea mortii. Iubirea este viata. Tot ce inteleg, inteleg numai pentru ca iubesc. Tot ce exista, exista pentru ca iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu, si cand mori,inseamna ca tu, o particica din iubire, te intorci la izvorul vesnic al tuturor lucrurilor."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu