vineri, 10 ianuarie 2014

Love myself..


"Dumnezeu vrea sa ne iubim pe noi insine, dar in El, nu cu o iubire egoista". (Jean-Claude Larchet)

Un prim pas spre iubirea de sine este iertarea. Iarta-te pe tine, iarta-i pe toti fata de care ai gresit, iarta-i pe cei care ti-au gresit, iarta tot. Doar iertand te poti elibera si astfel lasi sa infloreasca iubirea.
Suntem in cautare de iubire peste tot, vrem sa primim iubire, cersim iubire, credem noi ca si oferim iubire. Dezamagirea este mare cand nu e cand vrem noi dar mai ales de la cine vrem. Si ne tot invartim in acest cerc pana cand constientizam, asta intr-un caz fericit, ca cea mai importanta este iubirea de sine.

Cum sa vrei sa fii iubit, sa iubesti, daca nu esti in stare sa te iubesti pe tine, sa te accepti asa cum esti, cu bune, cu rele, un cumul de calitati si defecte?
Cand vei intelege ca esti un imperfect perfect, cand vei intelege ca totul este relativ, ca daca pentru unii esti urat asta nu inseamna ca nu esti frumos pentru cineva, ca daca pentru unii esti un las, pentru cineva esti cel mai puternic om, atunci vei intelege ca acel cineva esti chiar tu. Trebuie doar sa descoperi ca iubirea este in tine si ca sa o primesti trebuie sa stii sa o oferi. In primul rand tie.

Cand vei intelege ca iti esti suficient, atat de suficient incat nu ai nevoie de cineva care sa te gadile cand esti trist, care sa iti tina companie cand te simti singur, care sa te ridice cand simti ca te prabusesti, cand vei intelege toate astea vei stii ca toata forta pe care o cauti in afara este de fapt in tine. Mereu a fost acolo insa nu o vedeai pentru ca erai prea ocupat sa o cauti in alta parte.

Ca sa ajungi sa te iubesti iubeste-l pe Dzeu, iubeste tot ce te inconjoara. Iubeste! Trebuie sa te cunosti foarte bine, sa te accepti exact asa cum esti, sa iti asumi orice alegi sa faci, sa ai rabdare cu tine si sa gandesti ca orice s-ar intampla vei reusi pentru ca esti un luptator. Nimeni nu primeste mai mult decat poate duce.

In zilele noastre, tot mai multi oameni iubesc lucrurile si folosesc oamenii. Trist! Eu aleg sa folosesc lucrurile pentru a le arata oamenilor ca ii iubesc. Insa fiecare alege, fiecare are drumul lui si fiecare suporta urmarile actiunilor sale.

Ai incredere in tine, fa pace cu ego-ul tau, spune "nu" atunci cand simti, invata sa ai rabdare, fii pozitiv, petrece timp cu tine, accepta-ti defectele, spune Te Iubesc atunci cand simti, renunta la invinuiri, impartaseste-ti gandurile, mergi prin ploaie, asculta-ti inuitia, viseaza, spera si mai ales traieste. Aici. Acum.

3 comentarii:

  1. Iubirea! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el. – Michelangelo

    RăspundețiȘtergere
  2. "În momentul în care înţelegeţi ce este iubirea, în clipa în care experimentaţi iubirea, deveniţi iubirea însăşi. Atunci în voi nu mai există nici dorinţa de a fi iubiţi, nici dorinţa de a iubi; faptul de a iubi va deveni felul vostru firesc de a fi, la fel de natural ca şi respiraţia. Nu puteţi face nimic altceva; veţi fi - pur şi simplu - plini de iubire. Dacă iubirea voastră nu va gasi ecou, nu vă veţi simţi răniţi. Motivul este următorul: numai persoana care a devenit ea însăşi iubirea, poate iubi. Puteţi dărui numai ceea ce aveţi deja."
    - OSHO -

    RăspundețiȘtergere